Att träna Aikido

 

Visby

Aikido

 

För mer info:

 

Lars Stjernstedt:

Tel: 0731-40 00 20

E-post:lasse@visbyaikido.com

 

 

 

Frågor om aikido, träningstider osv: lasse@visbyaikido.com

 

Frågor angående hemsidan: webmaster@visbyaikido.com

 

Orgnr. 834002-0661

 

 

Aikido är ett sätt att få allsidig motion, koncentration, mjukhet, styrka och balans. Aikido har sitt ursprung i Japan, och betyder ungefär "den harmoniska kraftens väg"

I aikido finns inga tävlingar, därav ingen hets och inget tvång, du lär dig och utvecklas i din egen takt tillsammans med dina träningskamrater. Alla hjälper varandra, och vi tränar i en glädjefylld atmosfär.

Aikido tillhör Budofamiljen (d.v.s. karate, judo, jutsu, kendo, m.m.) men skiljer sig ganska mycket mot dom andra "budosporterna". Vi kallar t.ex. aikido för "kampkonst"och vägen vi letar efter är att på ett mjukt sätt lösa konflikter, både med sig själv och sin träningskamrat. Målet är att varken den som attackerar eller den som försvarar sig kommer till skada eller blir kränkt – vi skapar istället något tillsammans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ueshiba, som grundade aikidon, ansåg att tävling skapar konkurrens och en ny vinnare föder alltid en ny förlorare. Vi utvecklas istället tillsammans och var och en tränar efter sin egen förmåga. De som vill träna hårt kan göra det, de som vill träna lättare kan göra det. Män och kvinnor, unga och gamla tränar tillsammans.

 

Vi värmer alltid upp innan träningen och lär oss att falla på flera olika sätt.

Under själva träningen lär vi oss de karakteristiska cirkulära aikidorörelserna, som gör att aikido ser så harmoniskt och vackert ut.

 

Bra aikido kan till och med se uppgjord ut. Det beror på att rörelserna är så naturliga att de inte kräver någon större muskelstyrka, och att kraft aldrig möter kraft. Rätt utförda är de dock oerhört effektiva och kraftfulla - samtidigt som de ger ett intryck av lätthet.

Aikido

"vägen till harmoni med livsenergin"

 

Varför träna Aikido?

 

  • Roligt

 

  • Gemensamt lärande

 

  • Allsidig motion

 

  • Fysisk och mental balans

 

  • Du blir mjuk och smidig

 

  • Visar på en "väg" till en inre mognad och ödmjukhet